Ambassade en Consulaten van België in Japan

Welkom op de website van de Belgische Ambassade in Japan!

Welkom op de website van de Belgische Ambassade in Japan!

Openingsuren van de Ambassade

De Belgische ambassade in Tokio is uitzonderlijk open van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur, enkel op afspraak.

Gelieve te lezen alvorens de ambassade te bezoeken: "New Normal" bij de Ambassade 

COVID-19: REISBEPERKINGEN

DISCLAIMER: de aanwijzingen hieronder zijn gebaseerd op de huidige beschikbare informatie. Deze informatie wordt regelmatig bijgewerkt. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar België komen

De Belgische regering heeft niet-essentiële reizen verboden van 27 januari tot 30 april 2021. Bovendien is Japan een “rode zone” voor België. Als gevolg hiervan zijn vanaf nu de volgende maatregelen van toepassing op alle essentiële reizen vanuit Japan:

1. Verklaring op eer

 • Verplicht voor reizigers met de Belgische nationaliteit of de nationaliteit van een van de landen van de EU of het Schengengebied.
 • Verplicht voor reizigers die in of in een van de landen van de EU of het Schengengebied wonen.

of een attest van essentiële reis ("Naar België Komen"  zie punt 3 )

 • Verplicht (met uitzonderingen) voor reizigers die niet de Belgische nationaliteit of de nationaliteit van een van de landen van de EU of van het Schengengebied hebben, en die in Japan wonen.

2. Public Health Passenger Locator Form (PLF) 

 • Verplicht voor alle reizigers.

3. PCR test voor het vertrek (in Japan)

 • Verplicht voor niet-inwoners van België van 6 jaar en ouder.
 • Aanbevolen voor inwoners van België.

> Lijst van PCR-testcentra in Japan (PDF): Ministry of Economy, Trade and Industry

4. PCR test na de aankomst (in België) :

 • Verplicht voor inwoners van België, op dag 1 en dag 7 van quarantaine.
 • Verplicht voor niet-inwoners van België, op dag 7 van quarantaine.

> Lijst van PCR-testcentra in België op de website van het Federaal Crisiscentrum: Waar kan ik me laten testen?

5. Quarantaine (7 dagen)

 • Verplicht voor alle reizigers

Alle informatie over de sanitaire maatregelen die België heeft genomen, wordt gepubliceerd op de website van het Federaal Crisiscentrum en in hun FAQ - sectie “Internationaal”.

Voor meer informatie over de definitie van een essentiële reis en de maatregelen die u moet nemen bij het binnenkomen van België: Naar België Komen

Voor vragen over visa voor niet-Belgen : Visa for Belgium 

(Terug)Reizen naar Japan

 1. Verbod op toegang tot het grondgebied voor alle buitenlandse reizigers, met uitzondering van residenten die een geldige Japanse verblijfstitel en een re-entry permit hebben. 
 2. Afschaffing van de visumvrijstelling voor kort verblijf (verblijf van minder dan 90 dagen) voor Belgen, 
 3. Afschaffing van visa voor lang verblijf (verblijf van meer dan 90 dagen) afgegeven door de Ambassade van Japan in België vóór 20 maart 2020 aan vreemdelingen die nog niet op het Japans grondgebied aangekomen zijn.

Voor meer details over de specifieke maatregelen voor Belgische residenten in Japan, en de uitzonderingen, ga naar Covid-19: 2. Reisbeperkingen naar Japan, alsook de website van het Japanse Ministerie van Buitenlandse Zaken

Opgelet! Vanaf 5 maart 2021 moeten reizigers uit België de eerste 3 dagen van hun quarantaine verplicht uitvoeren in een locatie aangewezen door het hoofd van het quarantaine bureau. Op de derde dag zullen ze een PCR-test moeten doen. Als het resultaat negatief is, mogen ze de faciliteit verlaten en hun quarantaine in hun huis of hotel voortzetten.

 

 

 

Indien u zich wenst in te schrijven voor onze nieuwsbrief, gelieve zich hier in te schrijven.


Gebouw van de Ambassade in Tokio, gelegen aan “Belgium Square”, in Kojimachi.

Een visum nodig voor België? Je kan alle informatie vinden op onze nieuwe en verbeterde visa webpagina’s

ベルギーの情報は新たに更新されたウェブサイトのビザページで必要な情報をすべて検索できます

U verhuist naar Japan of u hebt plannen om Japan te bezoeken? Vergeet niet onze rubriek Op reis in Japan: veelgestelde vragen te raadplegen voor uw vertrek, alsook ons reisadvies.

U woont in Japan? Registreer u bij de Ambassade door even bij de consulaire sectie van de Ambassade langs te komen, of door ons telefonisch of per e-mail te contacteren. Raadpleeg ook onze pagina’s over de consulaire diensten die we kunnen verlenen aan Belgen die in Japan verblijven en aan Japanners die naar België willen komen.

U bent geïnteresseerd in Japan en zou graag in Japan studeren, werken of zaken doen? Bekijk de laatste mogelijkheden op onze pagina’s studiebeurzen en business training, of bezoek onze webpagina’s over de relaties tussen België en Japan.

Nieuws

13 apr

Vandaag maakt het Ontwikkelingscomité (Development Assistance Committee) van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) de cijfers bekend m.b.t. de officiële ontwikkelingshulp (Official Development Assistance) voor het voorbije jaar. In dit Ontwikkelingscomité zetelen de belangrijkste donoren voor internationale samenwerking.

12 apr

Vijf maanden na de start van het conflict in Tigray, komen steeds meer getuigenissen naar buiten over extreem geweld. Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir heeft dan ook beslist om de middelen voor het Internationale Rode Kruiscomité (ICRC) te versterken met vier miljoen euro specifiek gericht op de opvang en bescherming van slachtoffers.

01 apr

Vandaag had vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès een onderhoud met de Litouwse minister van Buitenlandse Zaken Gabrielius Landsbergis. De twee ministers bespraken de bilaterale en regionale samenwerking, onder meer tussen de Benelux en de Baltische staten, waarvan zij elk het voorzitterschap bekleden. Tot slot bespraken de twee ministers verscheidene internationale kwesties die op de Europese agenda staan, met name Wit-Rusland, China en de aanpak van de COVID-19-pandemie.

30 Mar

Vandaag zat vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès samen met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken een virtuele ministeriële vergadering voor van de Internationale Coalitie om Daesh te verslaan. Deze bijeenkomst, in beperkt formaat, brengt de 32 Staten en internationale organisaties bijeen die het meest betrokken zijn bij deze strijd.

30 Mar

In het kader van de vijfde conferentie van Brussel over Syrië ('Supporting the future of Syria and the region'), kondigden vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir vandaag 18 miljoen bijkomende humanitaire steun aan voor de Syrische bevolking. Ze benadrukken dat een permanente oplossing voor het conflict alleen mogelijk is als alle betrokken partijen hun verantwoordelijkheid nemen en opnieuw de draad van geloofwaardige diplomatieke onderhandelingen opnemen.