Ambassade en Consulaten van België in Japan

Welkom op de website van de Belgische Ambassade in Japan!

Welkom op de website van de Belgische Ambassade in Japan!

Openingsuren van de Ambassade

De Belgische ambassade in Tokio is uitzonderlijk open van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur, enkel op afspraak.

Gelieve te lezen alvorens de ambassade te bezoeken: "New Normal" bij de Ambassade 

COVID-19: REISBEPERKINGEN

DISCLAIMER: de aanwijzingen hieronder zijn gebaseerd op de huidige beschikbare informatie. Deze informatie wordt regelmatig bijgewerkt. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Naar België komen

De Belgische regering heeft niet-essentiële reizen verboden van 27 januari tot 1 april 2021. Bovendien is Japan, na de terugtrekking van Japan van de Europese lijst gepubliceerd op Re-open EU, een “rode zone” voor België geworden. Als gevolg hiervan zijn vanaf nu de volgende maatregelen van toepassing op alle essentiële reizen vanuit Japan:

1. Verklaring op eer

 • Verplicht voor reizigers met de Belgische nationaliteit of de nationaliteit van een van de landen van de EU of het Schengengebied.
 • Verplicht voor reizigers die in of in een van de landen van de EU of het Schengengebied wonen.

of een attest van essentiële reis ("Naar België Komen"  zie punt 3 )

 • Verplicht (met uitzonderingen) voor reizigers die niet de Belgische nationaliteit of de nationaliteit van een van de landen van de EU of van het Schengengebied hebben, en die in Japan wonen.

2. Public Health Passenger Locator Form (PLF) 

 • Verplicht voor alle reizigers.

3. PCR test voor het vertrek (in Japan)

 • Verplicht voor niet-inwoners van België van 6 jaar en ouder.
 • Aanbevolen voor inwoners van België.

4. PCR test na de aankomst (in België) :

 • Verplicht voor inwoners van België, op dag 1 en dag 7 van quarantaine.
 • Verplicht voor niet-inwoners van België, op dag 7 van quarantaine.

5. Quarantaine (7 dagen)

 • Verplicht voor alle reizigers

Alle informatie over de sanitaire maatregelen die België heeft genomen, wordt gepubliceerd op de website van het Federaal Crisiscentrum en in hun FAQ - sectie “Internationaal”.

Voor meer informatie over de definitie van een essentiële reis en de maatregelen die u moet nemen bij het binnenkomen van België: Naar België Komen

Voor vragen over visa voor niet-Belgen : Visa for Belgium 

(Terug)Reizen naar Japan

 1. Verbod op toegang tot het grondgebied voor alle buitenlandse reizigers, met uitzondering van residenten die een geldige Japanse verblijfstitel en een re-entry permit hebben. 
 2. Afschaffing van de visumvrijstelling voor kort verblijf (verblijf van minder dan 90 dagen) voor Belgen, 
 3. Afschaffing van visa voor lang verblijf (verblijf van meer dan 90 dagen) afgegeven door de Ambassade van Japan in België vóór 20 maart 2020 aan vreemdelingen die nog niet op het Japans grondgebied aangekomen zijn.

Voor meer details over de specifieke maatregelen voor Belgische residenten in Japan, en de uitzonderingen, ga naar Covid-19: 2. Reisbeperkingen naar Japan, alsook de website van het Japanse Ministerie van Buitenlandse Zaken

Opgelet! Vanaf 5 maart 2021 moeten reizigers uit België de eerste 3 dagen van hun quarantaine verplicht uitvoeren in een locatie aangewezen door het hoofd van het quarantaine bureau. Op de derde dag zullen ze een PCR-test moeten doen. Als het resultaat negatief is, mogen ze de faciliteit verlaten en hun quarantaine in hun huis of hotel voortzetten.

 

 

 

Indien u zich wenst in te schrijven voor onze nieuwsbrief, gelieve zich hier in te schrijven.


Gebouw van de Ambassade in Tokio, gelegen aan “Belgium Square”, in Kojimachi.

Een visum nodig voor België? Je kan alle informatie vinden op onze nieuwe en verbeterde visa webpagina’s

ベルギーの情報は新たに更新されたウェブサイトのビザページで必要な情報をすべて検索できます

U verhuist naar Japan of u hebt plannen om Japan te bezoeken? Vergeet niet onze rubriek Op reis in Japan: veelgestelde vragen te raadplegen voor uw vertrek, alsook ons reisadvies.

U woont in Japan? Registreer u bij de Ambassade door even bij de consulaire sectie van de Ambassade langs te komen, of door ons telefonisch of per e-mail te contacteren. Raadpleeg ook onze pagina’s over de consulaire diensten die we kunnen verlenen aan Belgen die in Japan verblijven en aan Japanners die naar België willen komen.

U bent geïnteresseerd in Japan en zou graag in Japan studeren, werken of zaken doen? Bekijk de laatste mogelijkheden op onze pagina’s studiebeurzen en business training, of bezoek onze webpagina’s over de relaties tussen België en Japan.

Nieuws

04 Mar

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès is tevreden dat België in 2023 lid wordt van de Raad van de Internationale Zeebodemautoriteit (ISBA). De Raad, die uit 36 lidstaten bestaat, is het uitvoerend orgaan van de Internationale Autoriteit.

01 Mar

Maandag 1 maart vond een donorconferentie plaats over Jemen, georganiseerd door de VN in samenwerking met Zweden en Zwitserland. Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir engageert zich om een bedrag van 5 miljoen euro vrij te maken voor steun aan het Yemen Humanitarian Fund. “Het is belangrijk dat we aandacht blijven hebben voor de noden van de gewone Jemeniet die zwaar lijdt onder deze humanitaire crisis die nu al meer dan zes jaar duurt”, zegt Kitir. “Dit is het moment om internationale solidariteit te tonen.”

23 feb

Op maandag 22 februari heeft vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès de Ontwapeningsconferentie in Genève toegesproken tijdens het High Level segment. De Ontwapeningsconferentie, waarvan België permanent lid is, werd in 1979 ingesteld. Tot dusver is het het enige multilaterale instrument dat gewijd is aan onderhandelingen over ontwapeningsakkoorden. Ontwapening en non-proliferatie zijn cruciale thema's voor de internationale vrede en veiligheid en vormen dan ook een prioriteit voor het buitenlands beleid van België.

22 feb

Vandaag, 22 februari, is in Genève de 46ste zitting van de VN-Mensenrechtenraad begonnen die zal lopen tot en met 23 maart. Ter gelegenheid van die zitting heeft vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès het ministeriële gedeelte van de zitting toegesproken, de prioriteiten van de Belgische regering voorgesteld en enkele beschouwingen gegeven over de huidige uitdagingen op het gebied van de mensenrechten.

22 feb

Vandaag, maandag 22 februari, heeft minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès, in het kader van het Belgische voorzitterschap van de Benelux, de aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC), mevrouw Fatou Bensouda, en haar collega-ministers van Buitenlandse Zaken van de EU uitgenodigd voor een informele bijeenkomst met de 27 EU-ministers voorafgaand aan de maandelijkse zitting van de Raad Buitenlandse Zaken. Mevrouw Bensouda begon haar mandaat als aanklager in 2012 en zal het in juni van dit jaar neerleggen.