Ambassade en Consulaten van België in Japan

Welkom op de website van de Belgische Ambassade in Japan!

Welkom op de website van de Belgische Ambassade in Japan!

COVID-19 : Handige contactnummers voor noodgevallen in Japan 

 

  • Japan Travel – Coronavirus (COVID-19) advisory information: https://www.japan.travel/en/news/coronavirus
  • Japan Ministry of Health, Labour and Welfare - Q&A on Coronavirus: https://www.mhlw.go.jp/stf/seisakunitsuite/bunya/kenkou_iryou/dengue_fever_qa_00014.html
  • Japan National Tourism Organization "Japan Visitor Hotline”: 050-3816-2787 (+81-50-3816-2787 from overseas) (available in English, Chinese, Korean and Japanese, 24/7)
  • AMDA - Medical Information Center - Multilingual Consultation Service regarding COVID-19: https://www.amdamedicalcenter.com/activities
    • Available in English, 10 am to 5 pm on weekdays, 10 am to 3 pm on weekends and national holidays: 03-6233-9266
    • Available in English and Chinese on weekdays only, 10 am to 5 pm: 090-3359-8324
  • Tokyo Health Care Information Center (Himawari) - Consultation desks for COVID-19: 03-5285-8181 (Support in English, Chinese, Korean, Spanish and Thai, Hours: 9:00 am to 8:00 pm includes weekends and holidays

COVID-19 : Reisbeperkingen vanwege de pandemie 

Bent u momenteel als Belg gestrand in het buitenland? We doen er alles aan om samen met u naar een oplossing te zoeken. Bekijk hier wat u zelf kunt doen: https://diplomatiebe.tappable.dev/coronavirus-nl.
 

Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op tokyo@diplobel.fed.be of telefonisch op 03/3262-0191. Hou ook onze Facebookpagina in de gaten en volg het reisadvies.

Zoals minister Goffin opmerkte in zijn brief van 17 maart, staan we voor uitzonderlijke omstandigheden en is soms wat geduld nodig. Alvast bedankt voor uw begrip.

Ons team doet er alles aan om u te helpen. Door te registreren op TravellersOnline blijft u op de hoogte van mogelijke opties om naar België terug te keren, inclusief commerciële vluchten.

Voor vluchten gecharterd door een ander land dan België in het kader van het mechanisme voor civiele bescherming van de Europese Unie, moet u er rekening mee houden dat het aantal beschikbare plaatsen voor Belgische burgers de exclusieve bevoegdheid is van de staat die deze vlucht organiseerde. Als er niet genoeg plaatsen zijn om alle Belgen die dat wensen terug te brengen, wordt prioriteit gegeven aan de meest kwetsbare landgenoten (gezondheid, ernstige aandoeningen) of degenen die reizen met zeer jonge kinderen.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de groep #BelgenVoorElkaar delen.

Click HIER voor meer informatie betreffende COVID-19 en de implicaties ervan 

Gewijzigde openingsuren: de Belgische ambassade in Tokio is uitzonderlijk geopend van 10u00-12u30 & van 13u30-16u00

 

 

 

Indien u zich wenst in te schrijven voor onze nieuwsbrief, gelieve zich hier in te schrijven.


Gebouw van de Ambassade in Tokio, gelegen aan “Belgium Square”, in Kojimachi.

Een visum nodig voor België? Je kan alle informatie vinden op onze nieuwe en verbeterde visa webpagina’s

ベルギーの情報は新たに更新されたウェブサイトのビザページで必要な情報をすべて検索できます

U verhuist naar Japan of u hebt plannen om Japan te bezoeken? Vergeet niet onze rubriek Op reis in Japan: veelgestelde vragen te raadplegen voor uw vertrek, alsook ons reisadvies.

U woont in Japan? Registreer u bij de Ambassade door even bij de consulaire sectie van de Ambassade langs te komen, of door ons telefonisch of per e-mail te contacteren. Raadpleeg ook onze pagina’s over de consulaire diensten die we kunnen verlenen aan Belgen die in Japan verblijven en aan Japanners die naar België willen komen.

U bent geïnteresseerd in Japan en zou graag in Japan studeren, werken of zaken doen? Bekijk de laatste mogelijkheden op onze pagina’s studiebeurzen en business training, of bezoek onze webpagina’s over de relaties tussen België en Japan.

Nieuws

25 mei

Verklaring van Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van twee Protocollen bij het VN-Kinderrechtenverdrag, 25 mei 2020.

21 mei

We prijzen de inspanningen van de Burundese burgers die zich resoluut hebben geëngageerd in het verkiezingsproces, sommigen met risico voor hun eigen leven of fysieke integriteit. Dit proces heeft geleid tot de drievoudige stembusgang van 20 mei, een cruciale stap in het consolideren van de politieke en institutionele stabiliteit van het land.

17 mei

Vandaag is het precies 30 jaar geleden dat de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit schrapte uit de lijst van geestesziekten. Sinds 2004 is 17 mei Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie (IDAHOBIT), dag waarop seksuele diversiteit wordt gevierd, maar ook de aandacht wordt gevestigd op discriminatie en geweld tegen LGBTI personen.

08 mei

Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo spreekt op deze Internationale Dag van het Rode Kruis zijn uitdrukkelijk steun uit voor het werk van de Rode Kruis-gemeenschap. Hij wenst iedereen van de Rode Kruis-beweging te danken voor het jarenlange partnerschap en voor de inzet tijdens deze coronacrisis. Ons land zegt in het kader van de strijd tegen COVID-19 5 miljoen euro toe aan de Internationale Federatie van het Rode Kruis.