Ambassade en Consulaten van België in Japan

Welkom op de website van de Belgische Ambassade in Japan!

Welkom op de website van de Belgische Ambassade in Japan!

Reisbeperkingen door de Covid-19 pandemie

Bent u momenteel als Belg gestrand in het buitenland? We doen er alles aan om samen met jou naar een oplossing te zoeken. Bekijk hier wat je zelf kan doen: https://diplomatiebe.tappable.dev/coronavirus-nl
 

Voor verdere vragen kan je ons contacteren via e-mail op [tokyo@diplobel.fed.be] of telefonisch op [03/3262-0191]. Hou ook onze Facebook pagina in de gaten.

 

Zoals minister Goffin opmerkte in zijn brief van 17 maart, staan we voor uitzonderlijke omstandigheden en is soms wat geduld nodig. Alvast bedankt voor uw begrip.

Ons team doet er alles aan om u te helpen. Door te registreren op Travellers-Online blijft u op de hoogte van mogelijke opties om naar België terug te keren, inclusief commerciële vluchten.

Voor vluchten gecharterd door een ander land dan België in het kader van het mechanisme voor civiele bescherming van de Europese Unie, moet u er rekening mee houden dat het aantal beschikbare plaatsen voor Belgische burgers de exclusieve bevoegdheid is van de staat die deze vlucht organiseerde. Als er niet genoeg plaatsen zijn om alle Belgen die dat wensen terug te brengen, wordt prioriteit gegeven aan de meest kwetsbare landgenoten (gezondheid, ernstige aandoeningen) of degenen die reizen met zeer jonge kinderen.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de groep #BelgenVoorElkaar delen.

OPGELET!

Op 1 april 2020 heeft de Japanse regering aangekondigd dat vanaf middernacht op vrijdag 3 april - elke niet-Japanse onderdaan die de afgelopen 14 dagen in België (*) is geweest, de toegang tot het Japanse grondgebied wordt geweigerd, behalve in uitzonderlijke omstandigheden.

*en andere landen, waaronder de meeste Europese landen, de VS, China, … https://www.japan.travel/en/coronavirus/

WEES VOORZICHTIG! Deze (tijdelijke) maatregel geldt ook voor in Japan gevestigde buitenlandse inwoners die zich momenteel in het buitenland bevinden.

De uitzonderingen zijn beperkt tot inwoners die Japan op 2 april hebben verlaten met een terugkeervergunning (re-entry permit) en die:

ofwel in het bezit zijn van een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd (eijusha);

ofwel een verblijfsvergunning voor langere tijd hebben (teijusha);

ofwel echtgenoten of kinderen van Japanse staatsburgers zijn;

ofwel echtgenoten of kinderen zijn van houders van een permanent verblijf (eijusha no haigusha-to).

 

WEES VOORZICHTIG! Niet-Japanse inwoners die Japan op of na 3 april verlaten, worden zelfs in bovengenoemde uitzonderinggevallen de toegang geweigerd bij terugkeer.

De Belgische ambassade in Tokyo raadt u ten zeerste aan om, voordat u op reis gaat, eerst de consulaire afdeling van de dichtstbijzijnde Japanse ambassade te raadplegen (als u al in het buitenland bent), of uw immigratiekantoor (als u zich in Japan bevindt).

 

 

Meer informatie betreffende COVID-19 op deze pagina 

 

Gewijzigde openingsuren: de Belgische ambassade in Tokio is uitzonderlijk geopend van 10u00-12u30 & van 13u30-16u00

 

 

Indien u zich wenst in te schrijven voor onze nieuwsbrief, gelieve zich hier in te schrijven.


Gebouw van de Ambassade in Tokio, gelegen aan “Belgium Square”, in Kojimachi.

Een visum nodig voor België? Je kan alle informatie vinden op onze nieuwe en verbeterde visa webpagina’s

ベルギーの情報は新たに更新されたウェブサイトのビザページで必要な情報をすべて検索できます

U verhuist naar Japan of u hebt plannen om Japan te bezoeken? Vergeet niet onze rubriek Op reis in Japan: veelgestelde vragen te raadplegen voor uw vertrek, alsook ons reisadvies.

U woont in Japan? Registreer u bij de Ambassade door even bij de consulaire sectie van de Ambassade langs te komen, of door ons telefonisch of per e-mail te contacteren. Raadpleeg ook onze pagina’s over de consulaire diensten die we kunnen verlenen aan Belgen die in Japan verblijven en aan Japanners die naar België willen komen.

U bent geïnteresseerd in Japan en zou graag in Japan studeren, werken of zaken doen? Bekijk de laatste mogelijkheden op onze pagina’s studiebeurzen en business training, of bezoek onze webpagina’s over de relaties tussen België en Japan.

Nieuws

04 apr

Op deze internationale dag voor de bewustmaking betreffende mijnen, bevestigt België zijn niet-aflatende steun voor de strijd tegen antipersoonsmijnen, willekeurige wapens die nu nog steeds te veel slachtoffers over de hele wereld veroorzaken.

03 apr

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin heeft deze namiddag opnieuw een update gegeven over de Belgen in het buitenland:

03 apr

Enkele maanden geleden lanceerde het  Antwerpse Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) een applicatie onder de naam Wanda, die reizigers informeert over de gezondheidsrisico's die ze lopen afhankelijk van hun bestemming. Met dit instrument wil het Instituut mensen bereiken die momenteel in het buitenland zitten.

03 apr

Vicepremier en minister van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo maakt vijf miljoen euro vrij voor de ontwikkeling van een vaccin tegen het coronavirus. De fondsen gaan naar de Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), een internationale alliantie van publieke en private partners die de ontwikkeling van een vaccin tegen COVID-19 wil versnellen. Viroloog Peter Piot, een van de grondleggers van CEPI, verwelkomt de Belgische bijdrage.

01 apr

De Minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin (MR), heeft deze namiddag gecommuniceerd over de dagelijkse evolutie van de situatie van de Belgen in het buitenland.