Ambassade en Consulaten van België in Japan

Welkom op de website van de Belgische Ambassade in Japan!

Welkom op de website van de Belgische Ambassade in Japan!

De consulaire sectie van de Ambassade van België te Tokio overweegt een “Flying Consul” missie te organiseren in Osaka op 21 Juni 2019, van 16u00 tot 18u00 vlakbij Umeda Station, Osaka.

Indien u gebruik wenst te maken van deze gelegenheid om een nieuw biometrisch paspoort aan te vragen, een preregistratie van uw biometrische gegevens in te dienen (*) of voor andere consulaire vragen, gelieve dan vóór 19 Juni 2019 een email te sturen naar het volgend adrestokyo.consular@diplobel.fed.be

(*) indien u een nieuw paspoort niet onmiddellijk, maar wel binnen de 12 komende maanden nodig heeft: uw biometrische gegevens kunnen worden geregistreerd en bewaard – u heeft dan 1 jaar om uw paspoort aanvraag formulier per post naar de Ambassade sturen.

De missie zal enkel doorgaan indien er voldoende interesse blijkt.

Indien u zich wenst in te schrijven voor onze nieuwsbrief, gelieve zich hier in te schrijven.


Gebouw van de Ambassade in Tokio, gelegen aan “Belgium Square”, in Kojimachi.

U verhuist naar Japan of u hebt plannen om Japan te bezoeken? Vergeet niet onze rubriek Op reis in Japan: veelgestelde vragen te raadplegen voor uw vertrek, alsook ons reisadvies.

U woont in Japan? Registreer u bij de Ambassade door even bij de consulaire sectie van de Ambassade langs te komen, of door ons telefonisch of per e-mail te contacteren. Raadpleeg ook onze pagina’s over de consulaire diensten die we kunnen verlenen aan Belgen die in Japan verblijven en aan Japanners die naar België willen komen.

U bent geïnteresseerd in Japan en zou graag in Japan studeren, werken of zaken doen? Bekijk de laatste mogelijkheden op onze pagina’s studiebeurzen en business training, of bezoek onze webpagina’s over de relaties tussen België en Japan.

Nieuws

08 jun

België feliciteert Estland, Niger, Saint Vincent en de Grenadines, Tunesië en Vietnam met hun verkiezing tot niet-permanente leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Zij zullen vanaf 1 januari 2020 voor een periode van twee jaar zetelen.

04 jun

Statement by High Representative/Vice-President Federica Mogherini on the 30th Anniversary of Tiananmen Square event.

29 mei

Vandaag is de Internationale Dag van VN-blauwhelmen. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders wenst hulde te brengen aan de meer dan 100.000 mannen en vrouwen uit 122 landen die - onder de vlag van de Verenigde Naties - worden ingezet in de veertien vredesoperaties over de hele wereld. Door hun inzet en moed belichamen ze de idealen van de Verenigde Naties.

23 mei

Business & Human Rights Peer Learning Meeting: toespraak van vicepremier en minister van Buitenlandse en Europese Zaken en Defensie Didier Reynders (Brussel, 23 mei 2019).

17 mei

Vandaag is de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie (IDAHOT). Op 17 mei 1990 besloot de Wereldgezondheidsorganisatie om homoseksualiteit te schrappen uit de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Dit jaar ligt de focus van IDAHOT op Rechtvaardigheid en bescherming voor iedereen.