Ambassade en Consulaten van België in Japan
Home Boodschap van de Ambassadeur

Boodschap van de Ambassadeur

 

 Beste leden van de Belgische gemeenschap en vrienden van België,

«De tijd vliegt…» is een uitdrukking die in deze tijd van het jaar vaak wordt gebruikt, een periode waarin we terugkijken op wat gedurende het voorbije jaar is bereikt en vooruitkijken naar wat het nieuwe jaar ons zal brengen. Ik kan u verzekeren dat de tijd nog sneller lijkt te vliegen voor een pas aangekomen ambassadeur in Japan. Ik kan nauwelijks geloven dat we al het jaareinde naderen!

Toch zou het me niet mogen verrassen, omdat het de vele activiteiten en projecten zijn die de tijd zo snel doen voorbijgaan. En deze eerste vier maanden had ik inderdaad een gevulde agenda! Om maar enkele gebeurtenissen op te noemen: van de overhandiging van mijn eigen geloofsbrieven aan Z.M. de Keizer tot de intronisatieplechtigheid in aanwezigheid van Z.Z.M.M. de Koning en de Koningin; van een zeer levendig en warm Belgisch bierweekend tot vele bedrijfscontacten, bezoeken, evenementen, seminars en gala's…; langs universitaire contacten - waaronder een prachtige bergwandeling op Takao-san - tentoonstellingen, concerten en vele ontmoetingen met onze vertrouwde partners zoals de Belgisch - Luxemburgse Kamer van Koophandel in Japan (BLCCJ), de Japan-Belgium Society (JBS), de Belgium-Japan Association (BJA), de Belgian-Japanese Academic Society (BJAS), ... en Sinterklaas!

Dit overzicht is verre van volledig, maar het toont de dynamiek en diversiteit van de Belgische aanwezigheid in en de betrekkingen met Japan, die het leven en werken hier in Tokio zo fascinerend maken.

Zoals u allemaal weet, is 2019 geen einde, ... integendeel! We kijken allemaal erg uit naar de zeer spannende evenementen die te gebeuren staan in 2020, waaronder natuurlijk de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio! Blijf zeker in contact met ons, gezien de talrijke interessante activiteiten die zullen plaatsvinden, zoals een “Belgisch Huis” vóór de ambassade en, hopelijk, een sterke delegatie van zeer getalenteerde atleten die van België komen om zoveel mogelijk medailles te winnen!

Maar voor we zover zijn, wens ik u allemaal heel gelukkige eindejaarsfeesten, met vrienden of familie. Bovendien hoop ik dat u in 2020 uw mooiste dromen en verwachtingen kan waarmaken.

Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar voor iedereen!

Roxane de Bilderling