Ambassade en Consulaten van België in Japan
Home Covid-19

Covid-19

Covid-19: Reisbeperkingen en andere maatregelen

 

 • Van Japan naar België: vanaf 23 mei 2022 zijn alle reisbeperkingen voor COVID-19 opgeheven. Voor “landen met een heel hoog risico” gelden nog enkele reismaatregelen. Er zijn momenteel geen landen die als zodanig zijn aangewezen. Raadpleeg info-coronavirus.be voordat u op reis gaat voor de meest recente informatie

 • Van België tot Japan: de meeste COVID-19-beperkingen zijn opgeheven. Om Japan binnen te komen, wordt reizigers nog steeds verzocht OFWEL het COVID-19-vaccinatiecertificaat te tonen (minimaal 3 doses waarin de toegestane vaccins Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Novavax en Covaxin/Bharat Biotech zijn. Voor het Janssen-vaccin zijn slechts twee doses vereist) OFWEL een negatief PCR-testresultaat dat minder dan 72 uur voor de vlucht is uitgevoerd voor te leggen. Voor meer informatie: raadpleeg de pagina van Japanse Ministerie van buitenlandse zaken : "Border measures to prevent the spread of novel coronavirus (COVID-19)” (in Engels)

Vaccinatie

 1. Een in Japan uitgevoerde vaccinatie kan in Vaccinnet worden geregistreerd als deze aan de volgende 3 voorwaarden voldoet:
  1. Het toegediende vaccin is ofwel een door het Europees Geneesmiddelenbureau goedgekeurd vaccin
  2. De gevaccineerde persoon is Belg OF heeft zijn/haar hoofdverblijfplaats in België, OF is partner of samenwonend kind van een Belg, OF van een persoon die zijn/haar verblijfplaats in België heeft, OF studeert of werkt in België
  3. De gevaccineerde heeft een officieel Japans certificaat met daarop de naam van het vaccin, de toegediende dosis en de vaccinatiedatum.
  4. De registratie van Vaccinnet moet gebeuren door een in België gevestigde arts.
 2. Een Europees digitaal COVID-certificaat kan worden afgegeven aan iedereen die aan alle onderstaande voorwaarden voldoet:
  1. Een persoon die buiten België gevaccineerd is, EN
  2. Een persoon wiens vaccinatiegegevens beschikbaar zijn in Vaccinnet, EN
  3. Een persoon die op basis van de in Vaccinet beschikbare vaccinatiegegevens als volledig gevaccineerd kunnen worden beschouwd volgens een in België erkend vaccinatieschema.