Ambassade en Consulaten van België in Japan
Home Newsroom Lokaal Nieuws

Lokaal Nieuws

22 okt
Ter gelegenheid van de troonsbestijgingsceremonies wenst België zijn respect en oprechte felicitaties over te brengen aan hunne Majesteiten de Keizer en de Keizerin.
28 okt
英文の後に和文が続きます。Deputy Prime Minister and Minister of Foreign and European Affairs of the Kingdom of Belgium, Mr Didier Reynders, is visiting Japan from 29 October until 2 November 2018.
08 dec
The Ambassador of Belgium to Japan, His Excellency Gunther Sleeuwagen, conferred the high distinction of « Grand Officer of the Order of Leopold II » to Mrs Akie ABE, during a ceremony at the Embassy of Belgium in Tokyo on 7 December 2017.
23 jun
De Ambassadeur van België te Japan, Zijne Excellentie de heer Gunther Sleeuwagen, heeft de hoge onderscheiding van «Commandeur in de Kroonorde» overhandigd aan de heer Yasuhiro YAMAZAKI, President van ROYCE’ Confect Company, tijdens een ceremonie in Sapporo op 23 juni 2017, in aanwezigheid van het bedrijfsmanagement.
12 jun
De Ambassadeur van België te Japan, Zijne Excellentie de heer Gunther Sleeuwagen, heeft de hoge onderscheiding van «Commandeur in de Kroonorde» overhandigd aan de heer Tetsuro TOYODA, voorzitter van Toyota Industries Corporation, tijdens een ceremonie in Nagoya op 10 juni 2017.
15 aug
Op 15 augustus 2016 heeft de Japanse Overheid officieel het Staatsbezoek aan Japan van H.H.M.M. Koning Filip en Prinses Mathilde aangekondigd.
25 okt
Recentelijk zijn verschillende Belgen het slachtoffer geworden van cybercriminelen die financiële producten verkopen via het internet.
10 okt
Op donderdag 10 oktober jl., op de internationale dag tegen de doodstraf, hebben de Ambassadeurs van de lidstaten van de Europese Unie in Japan, alsook de Ambassadeurs van Noorwegen en Zwitserland in Japan, een gezamenlijke campagne tegen de doodstraf gelanceerd. De "Europa tegen de doodstraf - doe mee aan de discussie"-campagne linkt verschillende initiatieven van Europese landen en van de Japanse burgermaatschappij aan elkaar via een website en een gemeenschappelijk logo. Het doel van de campagne is om publiek debat over de doodstraf in Japan aan te moedigen.
10 okt
Na vier jaar van onderhandelingen in opdracht van UNEP (United Nations Environment Programme ), zijn de lidstaten van de Verenigde Naties deze week samengekomen in Japan om de laatste hand te leggen aan de eerste internationale conventie die ernaar streeft de menselijke uitstoot van kwik in het milieu beperken.
15 mei
Ter gelegenheid van de 36ste Antarctic Treaty Consultative Meeting (ATCM) in Brussel hebben de Ambassade in Tokio en de Belgian-Japanese Academic Society een zeer succesvolle conferentie georganiseerd. Niet alleen werd de Belgische traditie in Antarctica onderstreept, van Adrien de Gerlache to de Princes Elisabethbasis, maar ook en vooral de banden tussen Belgische en Japanse onderzoekers.