Ambassade en Consulaten van België in Japan
Home Nieuws Bezoek aan Japan van H.H.M.M. de Koning en Koningin der Belgen n.a.v. de troonsbestijgingsceremonies van Z.M. de Keizer van Japan

Bezoek aan Japan van H.H.M.M. de Koning en Koningin der Belgen n.a.v. de troonsbestijgingsceremonies van Z.M. de Keizer van Japan

Datum: 
22 oktober 2019

Ter gelegenheid van de troonsbestijgingsceremonies wenst België zijn respect en oprechte felicitaties over te brengen aan hunne Majesteiten de Keizer en de Keizerin. België en Japan zijn gebonden door meer dan 150 jaar vriendschappelijke bilaterale betrekkingen en onze samenwerkingsverbanden blijven zich succesvol ontwikkelen op economisch, cultureel en academisch gebied.

Op politiek vlak zijn onze stemmen regelmatig op elkaar afgestemd bij het verdedigen van democratische waarden op basis van de rechtsstaat, transparantie en multilateralisme en zien we in de strategische overeenkomsten met de EU kansen voor een versterkte Europese verankering, zowel politiek als economisch.

Onze koninklijke en keizerlijke families hebben elkaar meerdere malen bezocht en de vriendschappelijke relaties die zij over de generaties hebben opgebouwd, hebben een bijzondere dimensie toegevoegd aan de reeds hechte banden van onze landen.

Vandaag is het begin van een belangrijk nieuw hoofdstuk in de Japanse geschiedenis en we zijn er trots op de kans te krijgen om mee te vieren met het Japanse volk en de internationale gemeenschap. Dit is een mijlpaalevenement waaraan hunne Majesteiten, de Koning en de Koningin der Belgen vanzelfsprekend wilden deelnemen.